Páfrány “4” 8,5 cm-s cserép

Ft750

2 készleten

Kategória: Product ID: 2401

Leírás

Szobapáfrány fényigénye

Félárnyékos helyeket kedveli. A közvetlen napsugárzástól védeni kell, különösen a nyári időszakban. A tűző, közvetlen napfényt csak kissé tűri, akkor, ha biztosítsuk számára a meleg ellenére a megfelelő páratartalmat. Nyáron akár kint is elhelyezhetjük a szabad levegőn, csak ne érje állandó napfény.

Hőigénye

Nyáron kedveli a szobahőmérsékletet és a meleget is, csak legyen a környezet nyirkos. Télenbiztosítanunk kell számára az állandó kb. 18 fokos hőmérsékletet. Ne érje hideg huzat a téli időszakban, hiszen megbetegedhet, szóval arra figyeljünk, hogy a hőmérséklet soha ne csökkenjen 10°C alá, hiszen akkor levelei lehullhatnak

Szobapáfrány vízigénye

A fő növekedési időszaka a március és augusztus közötti hónapok, ekkor öntözzük bőségesen. A víz legyen szobahőmérsékletű. Ha hűl az idő, októbertől csökkentsük az öntözővíz mennyiségét, de ügyeljünk arra, hogy a földje ne száradjon ki.

A páfrányok szeretik a magas páratartalmat, nyirkos környezetet, ezért érdemes nagyon gyakran vízzel permetezni. Erre főképp a fűtési időszakban figyeljünk oda, hiszen a fűtés kifejezetten szárítja a növényt.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Florabella © 2024. Minden jog fenntartva.